Medikal Bakım (Klasik Cilt Bakımı)

Medikal Bakım (Klasik Cilt Bakımı)

Cilt, insanlar için en önemli olan giysidir. Estetik bir görüntünün de en önemli ögesidir. Bu nedenle cildi korumak bakmak hem estetik açıdan önemlidir hem de deri sağlığı için önemlidir. Bu nedenle düzenli olarak medikal cilt bakımı yapılmalıdır.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı, profesyonel kişi tarafından profesyonel ürünler ile yapılan cilt bakımıdır.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakımı bazı temel adımları olan bir cilt uygulamasıdır. Bu adımlar şu şekildedir;

  • Medikal cilt bakımı için öncelikle hasta hazırlanmalıdır. Hazırlık aşamasında, hastanın saçları bone ve bant ile ıslanmaması için koruma altına alınır. Ardından boyundan itibaren havlu örtülür. Son olarak da hastanın cildi makyajdan arındırılır ve temiz, kuru hale getirilir. Çünkü medikal cilt bakımı temiz cilt üzerine uygulanmalıdır.
  • Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra, hastanın yüzü özel bir jel ile tekrar temizlenir. Yumuşak pedler ile bu jel temizlendilten sonra peeling uygulaması yapılır. Bu şekilde, medikal cilt bakımının diğer adımlarının daha etkili olması ve derinin iç kısımlarına nüfuz ederek daha başarılı olması sağlanır. Çünkü peeling ile ölü hücreler cilt üzerinden uzaklaştırılır.
  • Peeling sonrasında cilde yoğun ılık buhar verilir. Buhar, cilt gözeneklerinin açılmasını, derinin yumuşamasını sağlar. Açılan gözeneklerdeki kirler yani siyah noktalar, yağ bezeleri, deri altındaki kabartılar daha kolay temizlenebilir. Yumuşayan cilt üzerinde daha rahat işlem yapılır ve iz kalmaması garanti altına alınır.
  • Bu aşamada tüm siyah noktalar, bezecikler tek tek temizlendikten sonra, cilt üzerine özel bir solüsyon sürülür ve cildin steril olması sağlanır. Açılan gözeneklerin mikrop kapmaması, kirler ile dolmaması için bu solüsyon önemlidir.
  • Cilt steril hale getirildikten sonra, tekrar peeling ve jel uygulamaları yapılır.
  • Bu aşamadan sonra eğer cildin ihtiyacı var ise düşük akımlı radyofrekans ile cilde sıkılaştırma, kollajen ve elastin uyarımı sağlanır.
  • Son adımlarda ise, cilt üzerine serum sürülür. Sürülen serum cildin ihtiyacına uygun olan vitamin, mineral, protein ve kollajen destekli kokteyllerden oluşan serumlardır. Serumu açılan gözeneklerden kolay emen deri bu şekilde toparlanır yavaş yavaş gözeneklerini toparlamaya başlar. Son olarak da nemlendirici kremler ile cilde masaj yapılır. Güneşten koruma özelliği olan yüksek faktörlü kremler ile de cilt koruması sağlanır ve işlem sonlandırılır.

Medikal cilt bakımına temel cilt terapileri için çözüm olan bazı pratik uygulamalar da kremler uygulanmadan önce kombin edilip uygulanabilir.

Medikal Cilt Bakımı Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Profesyonel cilt bakımının belli bir süre uygulanıp cilt tedavi edildikten sonra bırakılması uygun değildir. Çünkü bu işlemler bir bakımdır. Bakım sürekli olarak yapılmalıdır. Medikal cilt bakımı da periyodik olarak daimi şekilde uygulanmalıdır. Daha önce medikal cilt bakımı yaptırmayan, cildinde yoğun derecede siyah nokta olan, sivilceli, akneye yatkın ciltlerde 15 günde 1 şeklinde 4 yoğun bakım kürü uygulandıktan sonra, cilt kontrol altına alınır. Kontrol altına alınan ciltlerde ayda bir ya da 45 günde 1 medikal cilt bakımı yapılabilir. Günlük cilt bakımını aksatmayan ve doğru ürünler kullanan hastalarda ise bu süre 2 ayda bir şeklinde olabilir.

Medikal Cilt Bakımı Gerekli midir?

Elbette. Çünkü profesyonel cilt bakımı estetik görüntüden önce deri sağlığı için önemlidir. Bunun yanı sıra yaşlanma belirtileri de düzenli yapılan cilt bakımı ile geciktirilebilir. Bu belirtiler, ince çizgiler, elastin ve kollajen kaybı, bu kayıplara bağlı olan sarkmalardır.

Medikal cilt bakımı ile hem yaşlanma belirtileri geciktirilir hem de bazı cilt problemleri tedavi edilebilir. Bu problemler,

  • Cilt lekeleri
  • Cildin solgunlaşması
  • Deri döküntüleri
  • Cildin kuruması, çatlaması
  • Aşırı yağlanma
  • Ciltteki kırışıklık başlangıçları
  • Sivilceler ve derin olmayan sivilce izleri
  • Cildin matlaşması gibi problemlerdir.
Medikal Cilt Bakımında Kullanılan Ürünler Nelerdir?

Söz konusu işlemlerde kullanılan ürünler, özel profesyonel ürünlerdir. Bu ürünler yoğun bakım içeriği olan, cilde hızlı nüfuz eden, profesyonel kişi tarafından uygulanması gereken doz özellikli ürünlerdir.

Ürünlerin farklı kullanış biçimleri ve farklı cilt tipleri için çeşitleri mevcuttur. Medikal cilt bakımından önce de doktorunuz cilt analizinizi yapacaktır. Cilt analiz sonucuna göre medikal cilt bakımında sizin için kullanılması gereken ürünler seçilir.

Bu ürünler bazen temel seri olarak bazen de ürünlerin bir birleri ile girdiği etkinin cilde yaratacağı etki kokteyl edilerek seçilir.

Medikal Cilt Bakımı Herkes İçin Uygulanabilir mi?

Elbette. Cilt bakımı genç, yaşlı, gebe, kadın, erkek herkese uygulanabilir.

Panik Atak Hastalarına da Medikal Cilt Bakımı Yapılabilir mi?

Elbette. Çünkü bu tedavide hastayı sıkacak, zorlayacak, baskı kuracak bir aşama yoktur. Bazı panik atak problemi olan hastalarda, buhar tutma aşaması daha kısa süre ya da dinlendirilerek uygulanır ve tüm endişe edilen konular böylece çözümlenir.

Medikal Cilt Bakımı ve Evdeki Cilt Bakımının Farkı Nedir?

Medikal cilt bakımında bir çok profesyonel adım ve ürün vardır. Bunun yanı sıra uzman kişinin aldığı özel eğitim ile cilt problemleri cilde iz bırakmayacak şekilde çözümlenir. Evde bu adımların kusursuz uygulanması mümkün değildir. Fakat evde yapılan günlük cilt bakımı da medikal cilt bakımının desteklenmesi ve etkisinin sürdürülmesi için önemlidir.

Günlük Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Klinikte yapılan profesyonel cilt bakımı ile ciltte bir tedavi başaltılır ve yoğun bir etki oluşturularak cilt terapisi sağlanır. Fakat bu olumlu etkiler bir süre sonra, diğer medikal cilt bakımı seansına kadar hafifleyerek kaybolur. Bu etkilerin idame ettirilmesi ve cildin kendini bırakmaması için evde yapılacak olan basit günlük bakımlar ile etkiler desteklenebilir. Böylece daha hızlı etki sağlanır ve başlatılan tedavi boşa gitmemiş olur.

Günlük Cilt Bаkımı Nаsıl Yаpılmаlıdır?

Günlük bakımın temel mantığı cildi temizlemek, hava kirliliğinden ve makyajdan arındırmaktır. Hergün dışarıdan geldikten sonra cildinizi uygun bir yıkama jeli ile yıkayıp, cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem ile nemlendirmek, makyaj ile uyumamak önemlidir. Evde kullanacağınız ürünlerin çok pahalı olması gerekmez fakat doktorunuzun önereceği bazı içeriklere uygun ürünler tercih etmeniz önemlidir. Çünkü cilt tipinize, yaşınıza uygun olmayan günlük bakım ürünleri cildinizi bozabilir.

Günlük bakım yapılırken önce cildi ılık su ile yıkamak ardından jel ile yıkamak, tonik ile yumuşayan gözenekleri temizlemek çok önemlidir. Nemlendirici sürmek, cildi günde iki kez nemlendirici sürerek nemlendirmek önemlidir. Çünkü cildimizin en çok ihtiyacı olan şey nemdir. Nemsiz cilt çabuk yaşlanır. Bunun yanı sıra güneşten koruma özelliği olan kremleri ihmal etmemek, çıkan sivilceleri sıkmamak önemlidir.

Medikal Cilt Bakımından Sonra Ciltte Olmayan Bir Sivilce Çıkabilir mi?

Cilt bakımı ile cilt yüzeyi işlemden geçirilmez. Cilt üzerinden cilt altına bir etki sağlanır. Bu nedenle cilt alttan üste bir etki ile temelden revize edilir. Bu revizyon sırasında da deri altında olan fakat deri yüzeyine çıkmayan, ileride problem olabilecek ögeler sivilce olarak deri üzerine çıkabilir. Bu durumda yani medikal cilt bakımı sürecinde cildinizde sivilce çıkarsa, yapılan işlem cildinizi bozmuş sayılmaz aksine derinden bir tedavi uygulandığı kendini gösterir. Profesyonel ve günlük bakımlara devam edildiği zaman sivilceler büyük ölçüde iyileşecektir ve cilt daha güzel görünecektir. Çıkan sivilceniz iyileşmez ise doktorunuza danışarak süreci anlatıp çözüm bulabilirsiniz.

Medikаl Cilt Bаkımı Fiyаtları Nedir?

Medikal cilt bakımı fiyatlarını öğrenmek için bize ulaşarak bilgi edinebilirsiniz.